Atelier de Noord

Schilderlessen

Schilderlessen op woensdag ochtend 10.00 tot 12.00 en middag 14.00 tot 16.00 uur 

€20 per dagdeel, ex materiaal, materiaal kosten € 5 per keer. 

Online cursus Schetsen op locatie

Online Cursus Urban Sketching Urban Sketching is een hedendaagse term voor losjes en snel schetsen op locatie met bijvoorbeeld een zwarte fineliner, potlood, stift, balpen of rietpen of ieder ander willekeurig puntig stokje waar kleurstof aan kleeft. Ook kun je met aquarel aan de slag door vooraf of achteraf hier en daar kleur of toon toe te voegen. Voorop staat dat er direct en spontaan gewerkt wordt. Ervaring is niet nodig! In deze cursus worden in vier lessen eenvoudige technieken en tekenoefeningen aangereikt die je op weg helpen om in korte tijd een leuk tafereel, een stadsgezicht of vakantie impressie te leren tekenen. Les 1 : Het geheim van de lijn in het landschap Les 2: Uitzicht op perspectief Les 3: De anatomische les op het plein Les 4: De stad als caleidoscoop Elke les (45 minuten) wordt ingeleid met een korte kunsthistorische PowerPoint en de lessen kunnen zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven worden. Nu de lente er aankomt is het heerlijk om bijvoorbeeld tijdens een wandeling te pauzeren en even met schetsboekje en potlood of pen in het zonnetje te tekenen. 

*Lespakket voor bedrijven of organisaties: €500 voor 4 lessen van 45 minuten. 

Ilpendam: Urban Sketching buiten

Het is ook mogelijk om een korte cursus te volgen in het landelijke Ilpendam (8 min vanaf metrostation Amsterdam Noord).

Data: vrijdagochtend 4 juni, 11, 18 en 25 juni bij genoeg aanmeldingen, minimaal 5 personen. 

LocatieStartpunt Atelier de Noord 17 

Kosten: €15 per keer, materiaal €5 

C:\Users\hvree\Desktop\websitehelen\beeldurbanskechingzw.jpg

Kunstzinnige begeleiding

In Atelier de Noord is het mogelijk om individuele begeleiding te krijgen. Of je nou jong, oud, gezond of kwetsbaar of een ervaren of een beginnende amateurkunstenaar bent, schilderen kan voor veel mensen deuren tot creativiteit en expressie openen. Techniek en begeleiding staan ten dienste van expressie, verbinding en plezier. Bij kunstzinnige begeleiding wordt bij de eerste bijeenkomst gekeken wat wenselijk is en waar de individuele mogelijkheden liggen. 

C:\Users\hvree\Desktop\websitehelen\mandela.jpg

Simon Gawronski Acryl op doek 70×100 (2021)

Simon Gawronski Acryl op doek 70×100 (2021)

Simon Gawronski Acryl op doek 70×100 (2021)

Values for Survival Cahier 3

17th International Architecture Exhibition, La Biënnale di VeneziaParallel Research Program of The Netherlands Contribution